Deset minut před osmou večerní tam trefil do nohy chodce. „Útočník postřelil 34letého muže do oblasti kolene a zmizel v přilehlých ulicích,“ uvedla k incidentu Andrea Zoulová z ředitelství pražské policie.

Zatímco o zraněného se starali záchranáři, policejní hlídky začaly propátrávat širší okolí. Po necelé hodině se podezřelého 27letého muže, který měl u sebe malorážnou zbraň, podařilo polapit poblíž meteorologické stanice v Libuši. Vyšlo pak najevo, že krátce předtím útočník střílel opět – v nedaleké Libušské ulici poranil dvě mladé ženy. Jejich zranění jsou naštěstí klasifikována jako lehká – i tyto oběti ale ošetřovali zdravotníci.

Snažil se pachatele odzbrojit

Lékařskou pomoc nakonec potřeboval ještě čtvrtý zraněný, 24letý muž, který utrpěl střelné poranění v oblasti hrudníku. Podle všeho se snažil pachatele odzbrojit – a to, že při potyčce utrpěl zranění, si uvědomil až s odstupem. Podle úterního vyjádření mjr. Zoulové zůstaly v nemocničním ošetřování dvě střelcovy oběti. Oba postřelení muži se budou muset podrobit lékařskému zákroku.

Důvody šíleného řádění se zbraní prošetřují policisté. „Zjišťují okolnosti celé události i motiv útočníkova jednání,“ konstatovala mjr. Zoulová. Již během noci vyšlo najevo, že výrazný vliv na počínání podezřelého měly návykové látky. Muž, který je nyní podezřelý z těžkého ublížení na zdraví, byl totiž opilý a zfetovaný.

Čtěte také: Radikál z Ostravy střílel do lidí, dostal pět let