A bohužel nezůstalo jen u fantazií. Skutků, které jsou mu kladeny za vinu, se podle zjištění vyšetřovatele dopustil na desítce chlapců, z nichž některým nebylo ani patnáct let!

Muž, který čeká na soud v cele vazební věznice, se podle policejních detektivů nedovoleně zajímal o chlapce mezi 14. a 17. rokem nejméně od loňského července; na spády chlípného trenéra se přišlo letos v květnu. Nyní policisté uzavřeli vyšetřování se šokujícím závěrem: podezření se zakládají na pravdě.

Pokud dříve uznávanému sportovnímu funkcionáři bude prokázána vina před soudem, hrozí mu za zneužití dítěte až 12 let ve vězení. Již při zahájení stíhání to uvedla Andrea Zoulová z ředitelství pražské policie. K soudnímu projednání otřesná kauza nyní zvolna směřuje. „Policie již věc odevzdala městskému státnímu zastupitelství s návrhem na obžalobu,“ konstatovala v úterý Zoulová.

Zatímco některé svědectví včetně výpovědí údajně zneužitých hochů hovoří o tom, že chlapce, jimž měl být autoritou a vzorem, trenér opíjel tvrdým alkoholem a pak se na nich ukájel (nebo si alespoň užíval sprchování svěřenců a jejich ukládání do postele poté, co se jim po pitce udělalo zle a pozvraceli se), vedení klubu se za člena svého týmu postavilo. Společně s některými rodiči i dalšími svěřenci tvrdí, že nic z popisovaných praktik se nikdy nestalo. Obvinění jsou prý postavena na lžích, jejichž cílem není nic jiného než jeden z nejúspěšnějších florbalových klubů v republice zdiskreditovat – a zřejmě i zničit.