"Od letošního září jsme přistoupili k inovaci tohoto projektu, a to tím, že jsme přizvali ke spolupráci kapelu Maxim Turbulenc," řekla Pidrmanová. "Kapela se zúčastní několika akcí, kde bude svými písničkami upozorňovat na to, že se problematika týká všech dětí, od mateřských škol až po středoškoláky," dodala Pidrmanová.

Ředitel dopravní policie Lerch upozornil na to, že vždy v září výrazně stoupá počet nehod, které způsobily děti. Oproti srpnu jde až o dvojnásobné číslo. Nejčastěji podle něj nehody vznikají tak, že dítě náhle vstoupí do silnice z chodníku nebo z krajnice. "Ukazuje se, že je potřeba se věnovat tomu, jak se děti chovají na silnicích," dodal. Děti si podle něj na začátku školního roku přenášejí "rozjařenost" z prázdnin, a při přecházení nedávají pozor.

Od 5. do 8. září se také na pražském Výstavišti uskuteční akce V pohodě do školy, kterou organizuje BESIP. Dopoledne bude akce pouze pro školy, odpoledne se otevře i pro rodiny s dětmi. V programu je připraveno například mobilní dopravní hřiště s dozorem odborných lektorů, děti se budou rovněž moci seznámit s jednotlivými složkami Integrovaného záchranného systému.

Projekt Zebra se za tebe nerozhlédne funguje od roku 2007. Policisté na přechody a do škol vyrazí vždy v září a v dubnu. Průměrně v rámci projektu osloví 30.000 chodců, realizují asi 290 seminářů.