Už v neděli večer, ve stejný den, kdy v Podbořanech bylo ráno objeveno mrtvé tělo novorozence odhozené v popelnici v ulici Kpt. Nálepky, zadrželi policisté podezřelou ženu, pravděpodobně matku. Dvaatřicetiletá žena je z okresu Louny.

„Policisté po ženě intenzivně pátrali a ještě v neděli ve večerních hodinách zadrželi podezřelou dvaatřicetiletou ženu z Lounska," potvrdila informace o zatčení Šárka Poláčková, tisková mluvčí Policie ČR.

Hrůzný nález mrtvého tělíčka novorozence učinil v neděli 8. prosince ráno v podbořanské ulici Kpt. Nálepky, na dohled od náměstí, údajně mladý bezdomovec, který tam často prohledává popelnice. Zda žena hodila dítě do kontejneru živé a například promrzlo, nebo už mrtvé, určí pitva. S jistotou se zatím ví jen to, že dítě se určitě narodilo živé, násilně údajně zabito nebylo. „Přivolaný lékař při prvotním ohledání neshledal známky cizího zavinění a konstatoval, že se dítě narodilo živé. Ke zjištění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva," pokračovala pro Deník Šárka Poláčková. 

Lidé nemohou činu uvěřit

Případ mrtvého dítěte nalezeného jen pár kroků od centra Podbořan policisté šetří jako vraždu novorozeného dítěte matkou. Více informací poskytnou kriminalisté po pitvě.

„Je to něco neuvěřitelného, co se děje. Co by jiná žena za to dala, aby měla zdravé dítě. Lidé, proberte se proboha," odsuzuje skutek paní Ivana. Nevěřícně kroutili hlavou v neděli také lidé přímo z ulice Kpt. Nálepky v Podbořanech. „Je to hrůza! Strašné! Jak může někdo hodit dítě do popelnice," říkali bezprostředně po nálezu mrtvého miminka. Jak policisté ženu našli, se dozvíme v dalších dnech. Spekuluje se, že ji také mohly zachytit kamery, které jsou instalovány na podbořanském náměstí.

V Lounech měl novorozenec štěstí

Podobný případ jako v Podbořanech se stal v březnu 2007 v Lounech, tehdy měl ale novorozenec větší štěstí a přežil. Před téměř sedmi lety někdo odložil dvoudenní novorozeně v Lounech na odlehlém místě pod železniční tratí u pivovaru. Také tehdy byla zrovna zima a dítě se našlo hodně promrzlé, mělo obrovské štěstí, že ho objevil náhodný nálezce. Dítě odhozené v khaki tašce tehdy v křoví, kam si odskočil na toaletu, našel zaměstnanec Český drah. Promrzlý chlapec byl tehdy převezen do nemocnice v Mostě, kde mu sestřičky dali jméno Kamil. Později bylo dáno dítě k adopci. Pachatele nebo pachatelku tohoto činu se nikdy nepodařilo najít.

Čtěte také: V Podbořanech našli mrtvé novorozeně v popelnici