„Pro vyjednávání jsme si vytyčili tři hlavní priority, jejichž naplnění je pro nás nadřazené personáliím. Těmito prioritami jsou: boj proti developerům, sociální dimenze v řízení města a zdravé fungování města. Budeme trvat na ukončení svévole developerských a stavebních firem v hlavním městě a nedovolíme zahušťování města. Praha také musí být vůči svým občanům sociálně ohleduplná.

Uvědomujeme si, že v Praze žijí lidé, kteří se ne vlastní vinou ocitli v těžkých životních situacích a těm musíme pomoci a zajistit dostupné sociální služby. Třetí prioritou, nikoliv však poslední ve své důležitosti, je fungování města jako celku. Chceme, aby Praha měla kompetentní řízení, které bude pracovat pro Pražany a ku prospěchu rozvoje města," představuje Miloslav Ludvík, pražský lídr ČSSD a zvolený zastupitel.

Spolupráci s Trojkoalicí by ale mohl v Praze zkomplikovat fakt, že v druhém kole senátních voleb se zdejší ČSSD rozhodla podpořit proti Václavu Láskovi (zelení + KDU-ČSL) kandidáta ODS a bývalého ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů Pavla Žáčka. V obvodu Prahy 1 stojí za emeritním rektorem Univerzity Karlovy Václavem Hamplem, v Praze 9 za ředitelkou Nadace Naše dítě Zuzanou Baudyšovou (ANO).