„Dostali jsme se do obdobné situace jako řada jiných manželství. Už dlouhodobě nejsme schopni sladit naše představy o rodinném a pracovním životě, byť jsme se o to oba poctivě snažili. Proto už několik měsíců žijeme odloučeně," stojí v prohlášení.

„V tuto chvíli nemáme konkrétní představu, jak tuto situaci budeme nadále řešit. Nicméně naším primárním zájmem zůstává zachování vzájemného respektu a vztahu k našim dětem," dodávají.

Nečas se oženil během studií na Univerzitě J. E. Purkyně v Brně a s manželkou Radkou mají dva syny a dvě dcery.

Manželství se rozpadlo řadě známých politiků

Martin Bursík – Bývalý ministr životního prostředí a expředseda Strany zelených se rozvedl s manželkou Ivanou v roce 2006, kdy byl poslancem a předsedou Strany zelených. Před rozvodem žili manželé již deset let odděleně.

Petr Bendl – Ministr zemědělství a bývalý ministr dopravy a středočeský hejtman je rozvedený již třikrát – naposledy v říjnu 2011.

Radek John – Předseda strany Věci veřejné a bývalý ministr vnitra se s manželkou herečkou Zlatou Adamovskou rozvedl v roce 2010.

Michael Kocáb – V době, kdy známý hudebník zastával post ministra pro lidská práva, vyšlo najevo, že s manželkou Marshou žijí odděleně a že jeho novo partnerkou je moderátorka a jeho tisková mluvčí Lejla Abbásová.

Vladimír Mlynář – Manželství tehdejšího ministra informatiky skončilo v roce 2004.

Jiří Paroubek – Bývalý předseda vlády a jeho první manželka Zuzana se rozvedli po téměř 28 letech manželství v září 2007, v té době byl poslancem a předsedou ČSSD.

Mirek Topolánek – Bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek se rozvedl s manželkou Pavlou v roce 2010. Od ledna 2007, kdy byl předsedou vlády, žil se svou nynější manželkou, tehdejší místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou.

VENDULA FIŽOVÁ, ČTK