O jeho roli a výrocích na adresu gayů, Židů, církve a voličů ČSSD diskutují členové výkonné rady, ale nepředpokládá se, že by nějak Topolánkovo stanovisko zvrátili.

Přemysl Sobotka před několika okamžiky sdělil, že už dál nebude komentovat průběh pondělního dvanáctihodinového zasedání grémia ODS. „Byla to velmi demokratická a dlouhá výměna názorů. Její závěr jsem přijal a nevidím důvod k nějakým demonstrativním krokům, například odchodu z nejužšího vedení ODS,“ uvedl šéf horní komory.

Padala i jména možných nástupců

Dodal, že během debaty padala i některá jména, jež by připadala v úvahu pro Topolánkova nástupce. Nicméně odmítl o nich hovořit, protože nechce vynášet detaily z vnitrostranické kuchyně.

Jednoznačně přitom spojil Topolánkův osud s výsledkem květnového souboje o sněmovnu. „Pan Topolánek deklaroval, že chce vyhrát volby, jakýkoli jiný výsledek je jeho prohra,“ uvedl Sobotka. Na závěr vyjádřil víru, že ODS v květnu ČSSD porazí a jistotu, že určitě vyhraje v Libereckém kraji, kde Sobotka vede regionální organizaci ODS.

O celé kauze čtěte podrobněji zde: Topolánek je dál v čele ODS, dá si pozor na pusu