Čtyři lidé se v úterý odpoledne zranili při srážce dvou tramvají v Ostravě-Dubině na ulici Horní. Při kolizi narazila tramvaj číslo 10 zezadu do tramvaje číslo 17. Řidička zůstala po srážce zaklíněna ve voze. Všechna zranění jsou lehká, cestující utrpěli spíše šok.

„Ošetřili jsme čtyři osoby. Žena ve středních letech a mladý muž měli lehčí poranění, hlavně zhmožděniny. Byli při vědomí. Transportovali jsme je do Městské nemocnice Ostrava. Další dvě ženy jsme ošetřili na místě, převoz do nemocnice nebyl nutný,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

K nehodě vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. „Podle prvních informací, které hasiči obdrželi o půl třetí odpoledne, se při srážce tramvají zranila řidička zadní tramvaje a zůstala ve voze zaklíněná. Když přijeli na místo nehody, řidička už byla venku z vozidla. Mimo tramvaj byli i všichni tři cestující, kteří dojížděli na konečnou v této tramvaji,“ informoval tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Škoda osm set tisíc

Hasiči zajistili místo nehody a čekali, zda bude nutné pomoci s vyproštěním zadní tramvaje. Na místě pak zůstali pracovníci Drážní inspekce a Dopravního podniku Ostrava, kteří řešili co nejrychlejší odtah obou tramvají, aby nebránily městské hromadné dopravě. „Odklon tramvají byl ukončen v 16 hodin,“ informoval mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht s tím, že do té doby zajišťovaly náhradní dopravu autobusy.

K nehodě došlo na zastávce, kde do stojící prázdné tramvaje zezadu narazila druhá souprava. „Příčina nehody se vyšetřuje. U obou řidičů byla dechovou zkouškou vyloučena přítomnost alkoholu,“ upřesnila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Policisté teď potřebují, aby se jim přihlásili všichni cestující z havarované tramvaje. Přihlásit se mohou na telefonní lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Předběžný odhad škody na obou vozidlech činí podle Dopravního podniku Ostrava osm set tisíc korun.