Zájemci o technologické novinky si na pražském Rašínově nábřeží budou moct prakticky vyzkoušet vynálezy českých nanofirem, například si budou moci nechat bezbolestně vyhladit vrásky nebo si prohlédnout auto ošetřené pomocí nanotechnologií.

„Týden inovací realizujeme proto, aby České republice neujel vlak a naučila se inovovat do takové míry, že se stane inspirací pro ostatní země," uvedl k programu Lukáš Sedláček, výkonný ředitel European Leadership & Academic Institute (ELAI)?, která akci pořádá.

Program láká rovněž na dvoudenní akci nazvanou Inovace na vlnách, která se koná v pražské Cargo Gallery. Představí trendy v oblasti umělé inteligence, inovací a moderních technologií, jak se využívají v běžném životě, a ukáže příklady zajímavých projektů, které již fungují v českých městech. Součástí Týdne inovací je druhý ročník mezinárodního vědeckého symposia, které pořádá Fakultou dopravní ČVUT.

Prezentovat se bude i Středočeské inovační centrum, které chystá projekty na podporu rozvoje regionu v oblasti vědy, výzkumu a inovačního podnikání i prohlídku špičkových laserových center ELI Beamlines a HiLase v Dolních Břežanech u Prahy. Prezentovat se na Týdnu inovací budou i aktivity jednoho z nejdynamičtěji se rozvíjejících startupů v ČR – Skypickeru, vyhledávače nízkonákladových letenek.