„Vy jste zákonodárci, všichni. Já jsem se domnívala jsem se, že fungujete jinak, já jsem se domnívala, že máte vzájemný respekt, já jsem se domnívala, že tady nejsou žádné vulgarity, já jsem se domnívala, že to opravdu funguje jako Poslanecká sněmovna," komentovala mnohahodinové jednání poslanců o rozpočtu Šlechtová. Podotkla, že vystoupila jako občanka a ministryně, která není členkou dolní komory.

Po vystoupení Šlechtové se hned strhla její kritika. „Pro mě to byla neuvěřitelná slova," uvedl předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Šéf rozpočtového výboru Václav Votava (ČSSD) podotkl, že každý poslanec má právo se k rozpočtu vyjádřit. „Nebylo to šťastné vystoupení od Vás," řekl na adresu Šlechtové.

„Sedněte si na zem a začněte se, prosím, chovat normálně," přidal se František Laudát z TOP 09. Místopředseda ODS Martin Novotný ministryni upozornil, že nikdo nemá druhou šanci udělat dobrý první dojem a jí se to podle něho nepodařilo.

Šlechtová reagovala, že ji mrzí, že Sněmovna není schopná její názor akceptovat a že už bude vystupovat výhradně jako ministryně.

Kvůli přestávce vyžádané TOP 09 poslanci nestihli dokončit projednávání vládní novely, která má upravit povinnosti cestovních kanceláří a cestovních agentur.