Tvrdil, že za volantem neseděl. Když jeho vůz chtěla zastavit policejní hlídka, nereagoval a jel dál. Posléze byl vůz zastaven. Když policisté přišli k vozu, za volantem údajně nikdo neseděl. Pudil byl na zadním sedadle s přítelem, na místě spolujezdce seděla připoutána mladá žena.

Fotbalista tvrdil, že řídila ona. Ukázalo se, že je Pudil pod vlivem alkoholu. Naměřeno mu prý bylo přes 1,72 promile. Noc strávil v cele.

„Upřímně lituji toho, co se stalo. V Jablonci jsem byl s přítelkyní na večeři. K jídlu jsem si dal pár piv, a aniž bych si to uvědomil, sedl jsem za volant. S policisty jsem spolupracoval, dobrovolně jsem se podrobil dechové zkoušce i následnému odběru krve. Pochopitelně jakýkoli trest za své chování přijmu,“ říká ve svém prohlášení Daniel Pudil.

Záložník může skončit až na rok ve vězení. „S mužem bylo zahájeno zkrácené přípravné řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová.

„Daniel Pudil i klub se dostal do složité situace, až budeme mít veškeré informace, bude tento přestupek řešit představenstvo klubu,“ řekl sportovní manažer fotbalového klubu Josef Jinoch.

Vnuk legendárního útočníka reprezentace Pavla Stratila je odchovancem pražské Sparty. Její dres však oblékal pouze v mládeži. Do velkého fotbalu nakoukl až v Blšanech, do kterých v lednu 2004 přestoupil. Svými výkony ihned zaujal manažery Liberce.

Do léta byl Pudil oporou české jedenadvacítky. V únoru nakoukl i do seniorské reprezentace v zápase proti Belgii.