Dnes o tom informovala televize Nova. Dva z napadených skončili v nemocnici. Kvůli podobným útokům se před několika měsíci ve Varnsdorfu konala série demonstrací proti nepřizpůsobivým obyvatelům.

Podle Novy šli rodiče po silvestrovské oslavě vyprovodit syna k taxíku, ale po cestě je napadla skupina mladíků. Jeden z poškozených uvedl, že mladíci slovně i fyzicky zaútočili na jeho otce, on se ho snažil bránit, ale dostal ránu zezadu a probral se až v nemocnici. Utrpěl pohmožděninu krční páteře a řadu podlitin. Muž televizi řekl, že útočníci byli Romové. V nemocnici po ráně do hlavy skončila také jeho matka.

Útok se prý odehrál nedaleko ubytovny Sport, k níž létě mířily některé pochody proti nepřizpůsobivým.

Policie: nejde o rasově motivovaný útok

Policie po pachatelích pátrá, podle ní však nejde o rasově motivovaný útok. „Policie oznámení vyšetřuje jako přečin výtržnictví,“ řekl děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Ve městech Šluknovského výběžku se od srpna konala řada demonstrací, které se týkaly soužití s romskou menšinou. V oblasti se zvýšila kriminalita, místní se přestali cítit bezpečně a spojili tuto situaci s příchodem nových Romů do regionu. Aktivní protesty starousedlíků v srpnu vyprovokovala potyčka, kdy asi 20 Romů údajně napadlo mnohem menší skupinku místních cestou z diskotéky v Rumburku. Od té doby pravidelně demonstrovali zejména občané Varnsdorfu.