V dnešním vydání o tom informují Lidové noviny.

„Ano, mohu potvrdit, že jsme podnět na MUDr. Matlacha obdrželi," řekla mluvčí soudu Marcela Trejbalová. Pokud na disciplinární řízení skutečně dojde, hrozí znalci pokuta, případně vyškrtnutí ze seznamu znalců. Trejbalová už dříve ČTK řekla, že na disciplinární řízení dochází většinou až po skončení věci. Rozsudek v kauze Marešové není pravomocný, státní zástupce se odvolal bezprostředně po vynesení zprošťujícího verdiktu a případem se tak bude zabývat Vrchní soud v Praze.

„Tato informace je pro mě překvapením, protože není jediný důvod k tomu, aby mě někdo disciplinárně řešil," řekl Lidovým novinám Matlach. Závěry jeho znaleckého posudku, podle něhož měla Marešová zabíjet draslíkem, odmítl v soudním řízení znalec obhajoby i revizní znalecký posudek. „Komise nesouhlasí se závěry MUDr. Radka Matlacha, že křivka EKG nasvědčuje podání vysoké dávky draslíku," zopakovali znalci z Fakultní nemocnice v Olomouci před soudem. Matlachovy závěry označili až za diletantské. Úmrtí pacientů byla podle nich očekávaná.

Soud se ve zprošťujícím verdiktu opřel právě o závěry revizní komise a dospěl k závěru, že nebylo prokázáno, že by skutky vůbec staly.