„Právě probíhalo jedno z dlouhých zasedání Sněmovny, kde se obsáhle diskutovalo k jednomu ze zákonů, který se nelíbil tehdejší opozici. Její zástupci se proto střídali u řečnického pultíku jak na běžícím pásu. Bylo to únavné a já už byl celý zkoprnělý. Řekl jsem si, že si dojdu pro něco k pití a cestou se stavím na toaletě. Už tam skoro jsem. Pardon, říkám nejmenovanému kolegovi z klubu, s nímž jsem se málem srazil. Právě si dopínal kalhoty. Moment. To jsou přece dámské záchody! Nic mimořádného, asi bylo na pánských obsazeno," popisuje Babák a neváhá s pokračováním: „Svůj závěr jsem musel vzápětí přehodnotit. Hned za ním se objevila rozesmátá kolegyně. Nevěřil jsem vlastním očím. Ohlédl jsem se. Kolega kolegyni významně, avšak nenápadně, poplácal po zadnici. Zkuste si tipnout, co tam asi tak dělali," píše Babák.

Exposlanec ve své knize neopomine zmínit také schůzky poslanců Kristýny Kočí s Petrem Tluchořem. „Netvrdím, že tam Kočí s Tluchořem studovali Kámasútru z pohledu praxe, ale jistě se tam nemodlili. To se brzy ukázalo, když vypukl první puč," píše Babák. Poté, co došlo k převratu ve vládních Věcech veřejných, se tehdy spekulovalo o tom, že celou událost měl koordinovat právě šéf poslanecké frakce ODS Petr Tluchoř. Ten však tyto řeči odmítl.

Kromě sexu se však Babák zaměřil také na jinou závislost, kterou podle něj měl poslanec Petr Skokan. „Musel fotit. Všude a pořád. Byl tím proslulý a musím uznat, že jeho fotografie byly kvalitní a vypovídající," dodal Babák s tím, že Skokan své focení zdůvodňoval slovy: „Já si prostě nemůžu pomoct. Musím zachytit kouzlo okamžiku."

Přečtěte si také: Medvědovi stojí pořád, píše Babák. Přezdívalo se tak Nečasovi