Na hradě Karlštejn bude až do konce října, tedy i o svátečním víkendu, mimořádně otevřena 13. komnata. Návštěvníci tak budou mít možnost spolu s prvním prohlídkovým okruhem nahlédnout do bývalého apartmá císařovny v Císařském paláci.

Zámek Lemberk v Libereckém kraji o víkendu mimořádně zpřístupní středověkou věž. Návštěvníci na ni budou moci vystoupat po oba dny vždy od 9:00 do 15:00. Na Lemberku také budou mít poslední možnost zhlédnout výstavu fotografií Lemberk 1992–2012, uspořádanou k 20. výročí zpřístupnění zámku po rozsáhlé obnově.

Na zámku v Náchodě v Královéhradeckém kraji připravili na sobotní večer 27. října prohlídky zámeckých komnat Piccolominské expozice, které oživí Černá paní i strašidla a jiné úkazy nadpozemského původu. Na návštěvu je ovšem potřeba se předem objednat.

Na území Zlínského kraje bude možné naposledy navštívit výstavu hraček na zámku Vizovice. Představuje nejen hračky do roku 1945, ale také rodinné fotografie z časů posledních majitelů zámku.

Zámek Raduň v Moravskoslezském kraji bude od soboty 27. října do neděle 4. listopadu otevřen v mimořádném návštěvnickém režimu. Od 10:00 do 15:00 zde návštěvníci budou moci nahlédnout do zámeckých interiérů dekorovaných aranžemi z podzimních květů a plodin. Na sobotu 27. října pak Raduň nachystala Noc duchů a strašidel; na noční prohlídky je vhodné se telefonicky objednat.

V Ústeckém kraji zámek Velké Březno ukončuje letošní turistickou sezonu akcí Zavírání okenic. Hrad Házmburk láká na prohlídku sníženým vstupným.