Zlínský kraj

Silnice ve Zlínském kraji jsou dnes ráno většinou holé, suché a vymrzlé. Pouze na silnicích nižších tříd na Vsetínsku leží ujetý sníh, se zbytky sněhu a zmrazky se motoristé setkají i na některých komunikacích na Zlínsku. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Vozovky druhé a třetí třídy na Vsetínsku pokrývá zledovatělý sníh od tří do pěti centimetrů, ve vyšších polohách a lesních úsecích podobně jako na některých cestách Zlínska místy i zmrazky. Silnice první třídy jsou ve Zlínském kraji sjízdné bez omezení, pozor by si ale řidiči měli dát na některých menších cestách, které jsou po chemickém posypu holé a vlhké.

Ve Zlínském kraji je ráno polojasno až oblačno, místy fouká slabý vítr. Teplota se pohybovala od minus 11 do minus čtyř stupňů Celsia.

Hradecký kraj

Na silnicích v horských oblastech Královéhradeckého kraje leží vrstva uježděného sněhu, všechny silnice jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné. Z Hradecku a Jičínska jsou hlášené sněhové přeháňky.

Na Jičínsku silničáři vzhledem k teplotám pohybujícím se kolem bodu mrazu a sněžení s deštěm varují před možností tvorby náledí. Hlavní silniční tahy v Královéhradeckém kraji jsou holé a vlhké. Na většině území kraje je zataženo a v některých oblastech prší.

Pardubický kraj

Sníh ze silnic v Pardubickém kraji téměř zmizel. Na některých místech se však kvůli teplotám pod bodem mrazu tvoří náledí, případně námraza. Informuje o tom Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

Zbytky zledovatělého sněhu se vyskytují na Žamberecku a Hlinecku. Na náledí by si řidiči měli dát pozor v okolí Chrudimi, Lanškrouna a v Železných horách.

Dnes ráno bylo v Pardubickém kraji převážně zataženo až oblačno, vál slabý vítr. Místy, zvláště na západě regionu, se vyskytovaly sněhové přeháňky. Teploty se v 7:00 pohybovaly mezi minus šesti a plus jedním stupněm.

Vysočina

Na Vysočině se po ránu objevují sněhové přeháňky, kvůli nízkým teplotám se místy vyskytuje náledí a zmrazky. Na Žďársku leží na silnicích druhé a třetí třídy ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice jsou sjízdné, řidiči však musí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři.

Podle meteorologů má být dnes na Vysočině zataženo se sněžením. Během odpoledne by měly srážky postupně od západu přecházet ke smíšeným, večer a v noci i dešťovým, které mohou ojediněle namrzat. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat od nuly do plus tří stupňů. Při dešťových srážkách se může během dne a večera ojediněle tvořit ledovka, upozorňují meteorologové.

Po ránu nejsou v Kraji Vysočina hlášeny žádné dopravní nehody.

Olomoucký kraj

Silnice v Olomouckém kraji jsou dnes ráno většinou holé a vymrzlé, pouze v nejvyšších polohách Šumperska a Jesenicka na nich místy leží vrstva ujetého sněhu s posypem nebo zmrzlá sněhová kaše. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Silnice první třídy jsou v Olomouckém kraji podle hlášení dispečerů správy silnic sjízdné bez omezení. Výjimkou jsou vyšší polohy Prostějovska, kde dispečeři doporučují řidičům zvýšenou opatrnost. Ta je potřeba také při jízdě po cestách druhé a třetí třídy, které jsou po chemickém posypu holé a vlhké.

Zbytky zmrzlé sněhové kaše leží na silnici první třídy vedoucí přes Červenohorské sedlo na pomezí Šumperska a Jesenicka. Na Jesenicku jsou zbytky sněhové kaše v okolí obcí Ostružná a Vidly. Na vozovkách, které jsou udržovány pomocí inertního posypu, místy ve vyšších polohách či lesních úsecích leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Jablonecko

V noci v Libereckém kraji mrholilo a zejména na silnicích nižších tříd na Jablonecku se může tvořit náledí. Dopravu v kraji také komplikuje mlha, vyplývá z informací od silničářů.

Silnice jsou po ošetření holé vlhké nebo mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Mlhy se mohou vyskytovat hlavně na Jablonecku a Semilsku.

Teploty v kraji se ráno pohybovaly kolem nuly, ve vyšších partiích byly pod bodem mrazu.

Meteorologové na dnešek předpovídají zataženo s deštěm, v horách by mělo sněžit. Teploty přes den by měly vystoupit až ke třem stupňům Celsia, na horách bude maximálně od plus jednoho do minus jednoho stupně Celsia.