Na Pražském hradě už působil, poprvé za Václava Havla, poté krátce za Miloše Zemana. Nastoupil koncem roku 2014 a výhledově měl nahradit Jindřicha Forejta. Byl vnímán jako muž Vratislava Mynáře a Martina Nejedlého. S Forejtem měl ale spory, a tak v březnu 2015 odešel do čínské CEFC.

V minulosti Sklenář pracoval i na pražském magistrátu, kde organizoval zahraniční cesty primátora Pavla Béma.

Čtěte také: Dlouholetý ředitel hradního protokolu Sklenář odchází z CEFC

Jindřich Forejt rezignoval na post ředitele odboru protokolu v úterý a z Hradu odchází ke konci roku. Oficiálně to zdůvodnil zdravotními a osobními důvody. Je však veřejným tajemstvím, že za jeho pádem je hlavně kompromitující video, jež koluje po Praze a Forejt je v něm zachycen v soukromí v nelichotivých situacích. Jeho pravost dosud nikdo ovšem nepotvrdil.

Prezident Miloš Zeman věří, že se Jindřich Forejt i po událostech posledních dní stane velvyslancem ve Vatikánu, s čímž souhlasila už Nečasova vláda.

Více o Forejtovi: Vrchní protokolář skončil

Tato vyhlídka se zdála nereálná, neboť Národní bezpečnostní úřad prý zkoumá Forejtovy aktivity a mohl by mu prověření odejmout. Situace se však může radikálně proměnit poté, co z NBÚ odešel Dušan Navrátil a jeho ředitelem se stal Jiří Lang, bývalý ředitel Bezpečnostní informační služby. Za Navrátila NBÚ neudělil prověrku kancléři Vratislavu Mynářovi a odejmul ji bývalému šéfovi vojenské hradní kanceláře Rostislavu Pilcovi. Ten kvůli tomu musel rezignovat.

Mynář se kvůli rozhodnutí NBÚ soudí, Pilc nastoupil jako asistent u poslance Bohuslava Chalupy (ANO).