Tragický závěr měla dopravní nehoda, která se stala ve středu kolem půl páté odpoledne na silnici mezi Valticemi a Mikulovem. V pravotočivé zatáčce se srazila dvě auta, v jednom z nich zůstala mrtvá žena. Záchranáři ošetřili také dalších šest zraněných lidí.

„Postarší řidič mitsubishi, který převážel dva holandské důchodce, pravděpodobně vjel v zatáčce u Valtic do protisměru. Tam se čelně srazil s protijedoucím renaultem, ve kterém byli čtyři cestující – tři ženy a jeden muž, všichni ve věku kolem sedmatřiceti let,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Na místo kolize okamžitě vyjeli kromě hasičů také čtyři záchranářské týmy. V autě, ve kterém cestovali cizinci, byla zaklíněná sedmdesátiletá žena z Holandska bez známek života. „Žena utrpěla mnohočetná poranění, přes veškeré úsilí a intenzivní resuscitaci se nepodařilo obnovit základní životní funkce a žena podlehla následkům svých zranění,“ vysvětlila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Vážně zraněná v Renaultu

Další vážné zraněnou ženu našli zdravotníci v renaultu. Bylo nutné, aby se co nejdříve dostala k odbornému ošetření, povolali proto na pomoc vrtulník. Ten ji přepravil do brněnské nemocnice.

„U ostatních se jednalo zejména o zhmoždění hrudníku a poranění končetin. Zasahující týmy všechny zraněné na místě ošetřily, zafixovaly zranění, podaly nitrožilně léky a monitorovaly životní funkce. Poté je rozvezly do nemocnice v Břeclavi a brněnských nemocnic,“ popsala Zuchová.

Hasiči pak na obou autech udělali opatření proti vzniku požáru. „Protože auta byla po čelním nárazu předními částmi zaklesnutá do sebe, museli vozy od sebe odtrhnout a vypáčit kryty motorů, aby mohli odpojit baterie. Sorbentem na vozovce zlikvidovali skvrny uniklých provozních kapalin. Silnici hasiči rovněž uklidili od střepů a úlomků karoserií,“ doplnil Haid.