Nastupující jaro a nepříliš vlídné počasí způsobily o víkendu nižší návštěvnost lyžařských středisek v Krkonoších a Orlických horách. Sněhu je sice dostatek, ale lidé už na hory tak často nemíří. Méně lyžařů dorazilo i do jednoho z nejnavštěvo­vanějších areálů, SkiResortu Černá hora – Pec. Dneškem tak končí střediska v Černém dole a Svobodě nad Úpou. V některých orlickohorských střediscích od pondělí platí nižší ceny vedlejší sezony.

Provozovatelé areálů v Jizerských horách odhadují, že návštěvnost byla asi třetinová oproti předchozím víkendům. Rokytnici nad Jizerou navštívilo zhruba 1100 lyžařů. Ve středisku o víkendu sněžilo, zájemci se tak mohli svézt na prašanu, a to za ceny, které platí ve vedlejší sezoně. Menší návštěvnost byla také na Ještědu.

Výborné podmínky zatím nabízí výše položená krušnohorská střediska. V provozu je většina vleků i sjezdovek. Na svazích Klínovce leží mezi 90 a 100 centimetry sněhu, na Božím Daru 40 až 60 centimetrů. Provozovatelé Klínovce plánují, že areál bude v provozu nejméně do poloviny dubna. Perfektní podmínky jsou i v božídarském areálech Neklid či Novako. Ve východní části pohoří však byly již v neděli sjezdovky poloprázdné.

Šumava

Upravené svahy a dobré podmínky mohou stále očekávat i návštěvníci Šumavy. Největší zimní areál v Plzeňském kraji, železnorudský Špičák, má stále v provozu téměř všechny sjezdovky i snowpark. Pro běžkaře se stopy naposledy upravovaly v pátek, upravených je zhruba 70 procent tratí. Obsazenost areálů ale již nebyla o víkendu tak vysoká. Sjezdovky odkázané jen na přírodní sníh už jsou mimo provoz.

I s blížícím se jarem zůstává otevřený areál Lipno, v provozu jsou všechny vleky a lanovky. Lidé mají stále o lyžování zájem. Provozovatelé chtějí středisko nechat otevřené do prvního dubnového týdne. Na Kvildě tento krok zvažují podle toho, jaký zájem ve všední dny lyžaři projeví.

Středočeské lyžařské areály měly o víkendu slabší návštěvnost. Provozovatelé to přisuzují špatnému počasí i skutečnosti, že sezona se už pozvolna chýlí k závěru. Pomalu končí i lyžování na Vysočině.

Jeseníky

Méně zájemců o zimní sporty zaznamenali i provozovatelé moravských horských středisek. V Jeseníkách se na sjezdovkách proháněli hlavně skalní příznivci lyžování, které neodradilo ani nevlídné počasí. Jeseníky navzdory končící sezoně stále nabízejí dobré lyžařské podmínky a v nejvyšších polohách leží přes 120 centimetrů sně­hu.

Také beskydští vlekaři uplynulý víkend hodnotí jako slabý. Do hor přijelo lyžovat málo lyžařů. Návštěvnost byla podprůměrná, a to i přesto, že sněhové podmínky jsou v moravskoslezském pohoří stále dobré. Nepříznivé počasí o víkendu snížilo návštěvnost lyžařských areálů ve Zlínském kraji. Navzdory končící zimní sezoně se ale lyžovalo i v některých níže položených střediscích.