Při srpnové havárii, která byla největší mimořádnou událostí v Unipetrolu od roku 1996, policie silnici uzavřela. „Náš zájem (o rozšíření silnice) trvá, po silnici muselo jet při požáru 40 hasičských jednotek, naštěstí nevyjížděly sanitky. Rozšíření komunikace je nutné pro plynulejší nájezd vozů záchranného systému i pro rychlejší a bezproblémovější případnou evakuaci. Navíc jsou na silnici často nehody, kvůli kterým bývá doprava odkloněna," řekla tehdy starostka Litvínova Kamila Bláhová (ANO).

Sobotka dnes řekl, že obdržel dopis od ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka (KSČM), který ho žádal, aby se otázka zlepšení provozu na uvedené komunikaci řešila na Bezpečnostní radě státu. Rada to podle Sobotky projednala a uložila oběma ministrům, aby se tím zabývali.

„Čili chci potvrdit a informovat Poslaneckou sněmovnu, že vláda se bude nadále i na základě podnětu hejtmana Ústeckého kraje zabývat otázkou provozu na komunikaci I/27 s ohledem na bezpečnostní aspekty, které jsou zejména po té havárii, kterou jsme zažili v letošním roce, naprosto zřejmé," řekl Sobotka.