Věřitelem v exekuční kauze je společnost Frymis z Frýdku-Místku, která vystupovala jako poškozená v kauze podvodných transakcí s akciemi Teplárny Otrokovice. Výše pohledávky je 47,8 milionu korun plus příslušenství.

Dnešní rozhodnutí pro vývoj v případu znamená, že exekutoři budou moct objekt ocenit a přichystat dražbu. V rezidenci je tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka.

Viceprezident komory Michal Rudý se již dříve obával, že by o honosné sídlo nemusel být mezi kupci při dražbě zájem. „V médiích se hovoří, že má cenu v řádech stamilionů korun a ze zkušenosti vím, že kupci na takové nemovitosti se hledají poměrně těžko. Takže je otázka, jestli se vůbec to vůbec podaří zpeněžit," řekl Rudý letos v dubnu.

Figuruje v několika kauzách

Podvod s akciemi otrokovické teplárny je jen jednou z Krejčířových trestních kauz. Koncem loňského listopadu mu Vrchní soud v Praze uložil souhrnný trest 10,5 roku vězení, přičemž naposledy projednávané provinění se týkalo více než půlmiliardového daňového úniku. Krejčíř ale figuruje i v dalších živých kauzách.

Miliardář policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce černošické vily. Od dubna 2007 pobývá v Jihoafrické republice, kam přicestoval na falešný pas. České úřady se od té doby neúspěšně snaží o jeho vydání. Krejčíř je momentálně v jihoafrické vazbě, tamní justice se zabývá jeho údajným angažmá v organizovaném zločinu.

Média tento týden také upozornila, že se Krejčíř počátkem minulého týdne dostal k části svého majetku, který krátce po jeho útěku za hranice zabavil stát. Soud uvolnil Krejčířův zmrazený movitý majetek za desítky milionů korun, aby jej mohli získat poškození. Jako první se ale o něj přihlásili Krejčířovi právníci. Krejčíř ale i tak nemůže se svým majetkem nakládat.