Lhůta k vyřešení stížností na senátní volby vyprší soudu 17. listopadu. Volební senát se ale pokusí o podnětech rozhodnout rychleji, protože horní komora parlamentu se poprvé v novém složení sejde už 16. listopadu. Jasno by tedy mělo být už v úterý.

V Ústí nad Labem vyhrál Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz), v Olomouci Lumír Kantor (za KDU-ČSL), v Karlových Varech Jan Horník (STAN). Obsah volebních stížností NSS nezveřejnil.

NSS celkem dostal necelou dvacítku volebních stížností. Tři z nich se týkaly voleb v Mostě, kde vyhrála Alena Dernerová. Soud jim ve čtvrtek vyhověl a volby zneplatnil, zopakují se jako celek. Důvodem je to, že Hana Jeníčková jako místopředsedkyně a zmocněnkyně Severočechů.cz stáhla Dernerovou z voleb, ale mostecký magistrát to nezohlednil.

NSS už také zamítl stížnost Úsvitu - Národní koalice na senátní volby v Ostravě. Úsvitu vadilo to, že ostravský kandidát ANO Radim Babinec zveřejnil v den voleb na svém facebookovém profilu předvolební průzkum. Naznačoval dobrý výsledek kandidátky Úsvitu Aleny Vitáskové, což prý mohlo odradit její potenciální podporovatele od reálné účasti ve volbách. Volby to ale podle NSS ovlivnit nemohlo. Ve stejném obvodu nepochodilo se stížností ani politické hnutí Nezávislí.

Volby na Bruntálsku neúspěšně zpochybnilo SPR-RSČ Miroslava Sládka. Další podněty volební senát buď odmítl, anebo odložil.