Způsobenou škodu soud nakonec vyčíslil o něco méně než obžaloba, na 163 milionů, korun; krácení daně dalších 20 milionů pak podle verdiktu zůstalo ve stadiu pokusu. Pomocí celkem osmi stovek padělaných dokumentů, znějících na nikdy neuskutečněné marketingové a reklamní služby, měl Novotný snižovat daňový základ pro výpočet daně z příjmu a obírat stát i na dani z přidané hodnoty. Další z obžalovaných mu v tom podle soudu pomáhali tím, že falešné faktury vystavovali nebo jejich vystavení zprostředkovávali.

Skutky, které jim státní zástupkyně klade za vinu, obžalovaní většinou odmítli. Soudkyně Slepičková ale nepřistoupila na Novotného argumenty, že jeho podpis byl jen ryze formální a faktury měli kontrolovat vedoucí oddělení. On sám prý každou jednotlivou kontrolovat nemohl, jestliže se na stole sešla denně až stovka těchto dokumentů…

Podobný nával práce teď nějaký čas mít nebude. Novotného poslal soud do věznice na 8,5 roku; současně mu na 10 let zakázal vykonávat funkce ve statutárních orgánech společností a družstev. Vysoké tresty dostali i tři z obžalovaných stíhaných na svobodě: Jaroslav Kukla si má odsedět 7,5 roku a brněnský podnikatel Antonín Beránek 5,5 roku. Na 6,5 roku odsoudil trestní senát jednatele firem H.Q. Print a Duosprint Luďka Jůzu, který se jako jediný k podílu na přípravě daňových úniků přiznal. Soudu potvrdil, že falešné doklady předával Kuklovi a později přímo Novotnému. Jůza a Beránek navíc podobně jako Novotný nesmějí 10 let působit ve vedení firem, Kukla by zase měl přijít o 6,5 milionu korun, které má na svém účtu. Pouze Andrej Jindrjuk, obchodní manažer společnosti MPI – Marketing & Consulting (jenž byl vedle Novotného přivedeného eskortou jediným z obžalovaných, kteří si přišli sáhodlouhý verdikt poslechnout), byl obžaloby zproštěn.

Rozsudek není pravomocný, okolnosti velmi rozsáhlé kauzy bude ještě podle všeho zkoumat odvolací senát pražského vrchního soudu.