Proti rozhodnutí si Dahlgren podal stížnost a je tedy nepravomocné. Bude se jí zabývat Krajský soud v Brně.

Dahlgren je prvním občanem Spojených států, jenž byl předán do Česka k trestnímu stíhání. "To, že se pan Dahlgren dostal do ČR, je pro nás velice pozitivní. Je to odraz, myslím, i té dobré práce, kterou odvezli naši kriminalisté i velmi dobré práce naší justice," řekl ČTK ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil. Připomněl, že USA své občany ke stíhání do ciziny nevydávají.

Dahlgren je podezřelý z toho, že v roce 2013 zavraždil v Brně-Ivanovicích své čtyři příbuzné. Motiv činu se nepodařilo kriminalistům zjistit. "Více lze k tomu zjistit jen jeho osobním výslechem," řekl k tomu před časem ČTK kriminalista Antonín Hrdlička z jihomoravské policie.

Po činu založil vrah v rodinném domě požár. Mrtvé objevili při jeho likvidaci přivolaní hasiči.

V tu chvíli se již Dahlgren vracel letecky do USA. Po přistání jej na letišti v jeho vlasti zadržela policie. Skončil ve vězení a dva roky se vedly spory o tom, zda jej vydat do ČR. Mezitím byl Dahlgrenovi v ČR určen advokát ex offo, jimž je Richard Špíšek. Dnes ČTK řekl, že vydání do ČR předpokládal, protože vše k tomu kroku směřovalo. I kdyby Dahlgren vydán nebyl, proces by se uskutečnil, avšak v jeho nepřítomnosti.