Nedostali se na jeho úterní vystoupení v Pražské Lucerně. Početná skupina rozčarovaných fanoušků nebyla pořadatelskou službou na koncert vpuštěna. Důvodem byly falešné vstupenky. Podle policie se jednalo o zdařilé napodobeniny.

„Od pravých lístků byly naprosto k nerozeznání. Obsahovaly dokonce na zadní straně stříbrný proužek, který je i na bankovkách jako ochrana proti zneužití. Jediné prvky, které mohly zájemce o koupi varovat byly například stejná sériová čísla a hnědá malba na vstupenkách místo barvy černé, která je na pravých. Nepravost vstupenek odhalila až čtečka čárového kodu,“ uvedl mluvčí pražské policie Ján Mikulovský.

Nikdo z držitelů falešných vstupenek je nezakoupil na oficiálním distributorském místě, nýbrž od jistého čtyřiadvacetiletého mladíka. Ten je podle zjištění policie sám zakoupil od zatím neznámého člověka. „Nevylučujeme, že i jiné sériové řady mohly být zneužity. A z důvodu dalších naplánovaných koncertů tohoto zpěváka, doporučuje ověřit si pravost lístků na pobočkách distributora,“ varoval dále Mikulovský.

Případem se zabývá policie místního oddělení v Krakovské ulici. Zatím neznámý výrobce falešných vstupenek je podezřelý z trestného činu podvodu a poškozování cizí věci. Hrozí mu až dva roky vězení. Zadržený čtyřiadvacetiletý distributor spáchal přestupek.