Kulturní akci předcházel pochod centrem Prahy, jehož se zúčastnilo asi 400 lidí, odhadl v rozhovoru Mojmír Kallus z české pobočky Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ ČR), které shromáždění organizovalo. 

Pokojným a kulturním chováním chtěli udělat kontrast k agresivním vystoupením rasistů a společně deklarovat, že antisemitismus do slušné společnosti nepatří. 

"My si myslíme, že má smysl na tyto věci upozornit. Vnímáme určitý posun v předsudcích, objevují se články antisemitské, které tady dříve nebyly. Obáváme se, že se tyto názory posouvají do mainstreamu (hlavního proudu), že se nevyskytují už jen u extremistů," uvedl Kallus. 

Součástí shromáždění byla dramatická koláž textů a hudební produkce, vystoupili například herci Jan Potměšil a Barbora Lukešová. Umělci se vraceli k genocidě za druhé světové války, během níž nacisté zavraždili šest milionů lidí židovského původu. 

Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém má pobočku v Praze a uvádí mimo jiné, že reprezentuje miliony věřících z více než 125 zemí světa, které spojuje láska k židovskému národu.