„Ve středu by měl jeřáb nadzvednout dřevěné střešní vazníky, aby je mohl ohledat soudní znalec," uvedla mluvčí policie Lenka Vilímková s tím, že místo stále střeží policisté.

Čtěte také: Mohou za pád střechy lepené vazníky? Trosky haly prohledal soudní znalec

„Samotné pokračování ohledávání místa soudním znalcem a námi a vyzvedávání konkrétních vazníků a dalších věcí, které potřebujeme ohledat a nafotit, začne zřejmě ve středu," doplnila informace Lenka Vilímková.

Halu prý opraví

Investorem stavby za 58 milionů je Pardubický kraj, zakázku vyhrála firma Profistav Litomyšl, která stavbu střechy haly zadala formou subdodávky firmě Cecolegno, specializující se právě na dřevěné konstrukce. „Společnost Cecolegno jsme vybrali na základě výběrového řízení z celkem deseti firem. Jejich nabídka ale rozhodně nebyla ta nejlevnější," uvedl generální ředitel Profistavu Tomáš Zavřel s tím, že rozhodly reference a specializace firmy. Informoval také, že Profistavpro vyšetření události sestavil tým uznávaných českých odborníků.

Kraj zprvu nevyloučil ani celkovou demolici a novou výstavbu haly, nyní se však zdá, že halu bude možné opravit. Nová střecha by podle hejtmana Martina Netolického měla mít jinou konstrukci.

Čtěte také:
Poškozenou halu opraví
Zničenou halu prohledal soudní znalec