Zároveň také vyhrála kategorii Miss online, ve které vítězku volili fanoušci na internetu a i vítězný národní kostým, který bude Českou republiku reprezentovat na soutěži Miss Universe oblékla právě tato dívka s číslem čtyři.

Finálový galavečer, při kterém se rozhodovalo, která z dívek získá korunku a stane se nejkrásnější dívkou roku, se odehrál v brněnské DRFG aréně. „Mohu si oddechnout, večer se podařil ještě líp, než jsme očekávali. Soutěž pro nás byla výzvou, ale myslím, že se nám to podařilo,“ pochvalovala večer ředitelka České Miss Eva Čerešňáková. V aréně sledovaly finále stovky lidí, přenos mohli sledovat také diváci na internetu nebo v regionální televizi.

V areálu koupaliště na Kraví Hoře v Brně se v sobotu konaly skotské hry Monte Bú Highland Games 2017.
Skotské hry v Brně prověřily mužskou sílu i ješitnost

Letošní ročník soutěže krásy provázela řada změn a očekávání. Největší změnou oproti letům minulým byl systém hlasování. O vítězce rozhodovala tradičně odborná porota, ta ale dostala pouze třetinu hlasů. Další třetina náležela fanouškům na internetu a poslední část hlasu dívkám uděloval přípravný tým. Ten s finalistkami pracoval například na kurzu přežití, focení v extrémních podmínkách a celkově při přípravách na finále. Stylisté, choreografové, ale i poradci tak měli největší přehled o tom, která z dívek má ke kráse také odpovídající vlastnosti Miss.

Jiří Herman je ředitelem brněnského gymnázia na třídě Kapitána Jaroše už dvacet let.
Ředitel gymnázia kapitána Jaroše: Nejlepší učitelé končí v počítačových firmách

Dívku přihlásila do soutěže kamarádka. „Kamarádka mi řekla, že na to mám. Podpořila mě i rodina,“ řekla letošní Česká Miss Habánová. Jedenadvacetiletá studentka fyzioterapie na brněnské Masarykově univerzitě pochází ze Zlína, většinu času tráví v Brně. „Mám Brno moc ráda, nejčastěji chodívám s kamarádkami ke katedrále na Petrově,“ svěřila se.

Korunku získaly tři dívky, bez cen ale neodešla žádná. Titul České Miss Earth, tedy druhé místo, získala dívka s číslem pět Iva Uchytilová, třetí místo České miss Supranational Tereza Vlčková s číslem devět. Hlavní cenou pro vítězku byl kontrakt s kosmetickou firmou v hodnotě půl milionu korun. První tři dívky vyhrály pobyt u jezera Tahoe v Americe a zbrusu nové vozy značky Hyundai. Finalistky, které se neumístily, dostaly k zapůjčení auta od stejné značky. Michaela Habánová se zúčastní světové soutěže krásy Miss Universe v lednu příštího roku, Iva Uchytilová již za čtrnáct dní poputuje Českou republiku reprezentovat na soutěž Miss Earth na Filipíny.

JOLANA HALALOVÁ