Podle obžaloby chtěl po muži peníze obžalovaný Milan Vítek poprvé v roce 2006. „Hrozil, že jinak bude stíhaný pro krácení daně. Nezaplatil a jedenáct dní na toho policie opravdu obvinila," uvedl v obžalobě státní zástupce Martin Brzobohatý.

Za podnikatelem přišel prý obžalovaný k restauraci u Brněnské přehrady, když tam byl se svými příteli. „Tehdy to pro mě byl neznámý člověk. Řekl mi, že pokud nedám nějakému policistovi a státnímu zástupci tři miliony, budu ve věci, kterou prověřuje policie, obviněný," řekl muž.

Podnikatel mu žádné peníze nedal. Rozhodl se ale pojistit. „Sepsal jsem o té události notářský zápis. Později jsem také šel na policejní inspekci podat trestní oznámení. To se pak několikrát opakovalo," sdělil svědek.

Jeho několik stížností prý inspekce vždy odložila. „Pod rozhodnutím byl podepsaný další obžalovaný Rudolf Setvák," konstatoval podnikatel.

V roce 2009 prý přišel Vítek znovu. „Kontaktoval mě u mé kanceláře. Řekl, že když nezaplatím policistovi půl milionu, budu stíhaný pro křivé obvinění," vypověděl svědek.

Muž žádné peníze nezaplatil. V případě krácení daní, ho soud osvobodil. A křivé obvinění policie nakonec přestala prověřovat.

Vítka později podnikatel identifikoval při rekognici na policii. Podle obžalovaného je to vše hloupost. „Jsem křivě obžalovaný se skutků, které jsem nikdy nespáchal. Nedovedu si představit, že bych jel někam náhodou k restauraci u přehrady, o které ani nevím, kde je, a řekl mu, ať dá někomu tři miliony. Ten den jsem vůbec nebyl poblíž Brna. V té době už jsem ani nebyl policista," hájil se Vítek.

Naopak Setvák potvrdil, že podnikatel opravdu byl na policejní inspekci. „Jeho popis návštěvy je téměř správný. Potkali jsme se tam, ale já jeho případ přidělil vyšetřovateli, který věc po prověření odložil. Dozoroval to státní zástupce, kterému si mohl svědek stěžovat, ale neudělal to," hájil se obžalovaný,

V případu takzvaného Toflova gangu usedlo na lavici obžalovaných třináct lidí, z toho několik bývalých policistů jihomoravské hospodářské kriminálky i členové brněnské policejní inspekce. Státní zástupce je viní ze zločinného spolčení, vydírání, přijímání úplatků nebo zneužití pravomoci úřední osoby.