V ostatních krajích jsou silnice s opatrností sjízdné. Řidiči by ale měli počítat s tím, že místy na nich může zůstávat rozbředlý sníh, ujetá vrstva sněhu nebo sněhové jazyky. Podle meteorologů má na horách sněžit až do pátečního poledne a dnešní silný vítr tam dál může tvořit sněhové jazyky a závěje.

Čtěte také: Makov je kvůli sněhu až do odvolání neprůjezdný

V Libereckém kraji ve středu večer kvůli sněhu uzavřela policie pro nákladní auta úseky silnic číslo 10 z Tanvaldu na Harrachov a číslo 13 z Mníšku přes Frýdlant na Habartice. Dnes k tomu přibyly další komunikace, kterými auta uzavírku na silnici 13 objížděla - cestu z Chrastavy přes Novou Ves do Mníšku a cestu z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Problémy měla kvůli mokrému sněhu, který na silnicích tvoří klouzavou břečku, nákladní auta i jinde, například mezi Semily a Železným Brodem, na trase z Liberce do Jablonce nebo na silnici 65. Více ZDE

Na Semilsku a Jičínsku se s potížemi potýkaly i vlaky, od 07:15 do 09:10 tam byl kvůli sněhovým závějím pro ně uzavřen úsek mezi Lomnicí nad Popelkou a Libuní. Špatně sjízdné byly i místní silnice, proto nebyla zavedena ani náhradní autobusová doprava.

Na Vysočině, kde napadlo deset centimetrů sněhu a sněží dál, jsou problémy podle policie v celém kraji a zejména kvůli tomu, že kamiony nemohou vyjet do kopců. Od středečního večera tak evidují desítky nehod.

Podobné problémy by kamiony měly i na silnici I/56 na Slovensko, proto ji silničáři z preventivních důvodů uzavřeli už v pondělí. Na silnici leží sníh, který vzhledem k nízkým teplotám netaje. Silničáři tam však nesmí používat chemické látky, jen inertní posyp, protože silnice vede kolem přehrady Šance, která zásobuje kraj pitnou vodou.