Utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl. Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie. Sdělil to mluvčí Horské služby ČR Radek Zeman.

Záchranáři z Horské služby na místo dorazili krátce po nehodě. "Zjistili jsme, že si lyžař, který neměl ochrannou přilbu, nárazem do stromu přivodil větší množství zranění. Ve chvíli, kdy jsme přijeli, byl bez známek života," uvedl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla se neštěstí stalo okolo 10:30, na místo byl vyslán i vrtulník. "U zraněného byli po chvíli členové horské služby. Ti zahájili poskytování první pomoci a vzhledem k selhání životních funkcí postiženého také resuscitaci. Po konzultaci s operačním střediskem svezli muže za stálého poskytování pomoci ze svahu, aby si jej do péče mohli převzít záchranáři," uvedl Humpl. Muže se však již nepodařilo oživit a na místě zemřel.

Čtěte také: Bojovnice s rakovinou odstartuje projekt na pomoc stejně nemocným dětem

Klimeš v souvislosti s nehodou vyzval lyžaře v Jeseníkách k maximální opatrnosti při jízdě a ohleduplnosti k druhým. Lyžaři by podle něj měli dodržovat desatero pro bezpečný pohyb na sjezdovkách, které je na webu Horské služby.

Po nárazu do stromu zemřel lyžař také minulou neděli ve ski areálu v Českém Jiřetíně na Mostecku. Okolnosti úmrtí muže, ročníku 1967, také v tomto případě vyšetřuje policie.

Nenechte si ujít: Do Hradce po D11 letos, do Jaroměře v roce 2020