Podle svědků se tam nejspíše odehrály nelegální závody. Přivolaná policie však při činu nikoho nechytila. Vedení nemocnice chce do budoucna podobným aktivitám, které ohrožují majetek i zdraví návštěvníků, zabránit.

CELKEM 16 AUT

„V noci ze soboty na neděli, krátce po půlnoci, najela do parkovacího domu skupina vozů, některé z nich byly luxusní. Později jsme zjistili, že aut bylo celkem šestnáct.

Řidiči ve čtvrtém patře túrovali auta, tzv. gumovali, nejspíše závodili. Byl to hrozný hluk, slyšet to bylo až do dalších budov,“ řekl Deníku zaměstnanec nemocnice, podle něhož se podobné případy stávaly už dříve, šlo ale maximálně o několik aut.

Teď však byla skupina výrazně početnější. Hluk rušil vážně nemocné pacienty v pokojích nedaleko parkovacího domu, navíc hrozilo riziko, že by se mohlo něco stát. Na místo proto byli voláni státní i městští policisté, ale „závodníci“ měli zřejmě hlídku, neboť když policisté dorazili do parkovacího domu, byl tam naprostý klid.

„Přijali jsme oznámení, že v parkovacím domě závodí auta. Policejní hlídka okamžitě vyjela na místo. V době příjezdu ale byly všechny vozy zaparkované a nikdo neřídil,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Malér tak má jen jeden z účastníků „půlnoční návštěvy“ parkovacího domu. Ten, který užil k jízdě motorové vozidlo VW Golf, jež nesplňovalo technické podmínky. Nikomu jinému policisté nic neprokázali.

Unikátní veterány i rychlé vozy vystaví v Plzni.
FOTOGALERIE: Unikátní veterány i rychlé vozy míří do Plzně

VYHODNOTÍ ZÁZNAMY

„O události víme. Policii na místo přivolal pracovník ochrany nemocnice, který následně standardně informoval i technické oddělení nemocnice.

Případné trestní oznámení teprve zvážíme. Zatím vyhodnocujeme záznamy z bezpečnostních kamer,“ řekl Deníku k incidentu mluvčí Klatovské nemocnice Jiří Kokoška.

Zda byly kamery i přímo v parkovacím domě a mohly by tak přispět k usvědčení případných závodníků, ale komentovat odmítl. „Přece nemůžeme zveřejňovat mapu bezpečnostních kamer,“ prohlásil a stručně odpověděl i na otázku, zda vedení nemocnice chystá nějaká opatření, aby podobným nezvaným návštěvám zabránilo: „Opatření na základě této konkrétní události nechystáme. V rámci koncepce dopravy ale v areálu plánujeme další úpravy, které by měly i podobné nežádoucí situace vyřešit.“

Ilustrační foto.
Bezdomovec vzal v charitě na soka nůž