Torzo těla silně poznamenané ohněm našli při zásahu hasiči. Podle prvních předpokladů vyšetřovatelů se zřejmě jedná o někoho z lidí bez domova, kteří se ve zchátralém dřevěném objektu scházeli; bližší poznatky k určení totožnosti a také k okolnostem úmrtí by měla napovědět soudní pitva. Jak ve středu uvedli na svých webových stránkách pražští hasiči, jednu osobu se za přispění svědků a policistů podařilo z hořícího objektu zachránit.

Příčiny požáru teprve objasňují kriminalisté společně se specialisty hasičů. V úvahu připadá nejen neopatrnost při zacházení s otevřeným ohněm, ale výpovědi svědků naznačují, že by se mohlo jednat i o důsledek konfliktu, který se v objektu údajně rozhořel krátce před tím, než vyšlehly rychle se šířící plameny. V rámci šetření také má být upřesněna způsobená vzniklá škoda. Zřejmě ale bude minimální – opuštěný dvoupatrový teskobarák v Běžecké ulici, patřící firmě v likvidaci, byl totiž již dříve určen k demolici.

„Doohledání místa události policisty a vyšetřovateli hasičů proběhlo ve středu dopoledne – zatím bez konkrétnějších výsledků,“ konstatoval ve středu Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie.