Celý červenec bude podle ČHMÚ ve srovnání s teplotami v minulých letech nadprůměrný. „Déletrvající ochlazení by mělo přijít až na konci července," oznámili pracovníci ústavu. Nejvyšší hranice denních teplot se zřejmě bude držet těsně pod třicítkou a teplotní minima v noci asi neklesnou pod deset stupňů.

Meteorologové dnes také zpřísnili dřívější výstrahu před vedry. Velmi vysoké teploty podle nich zasáhnou o víkendu celou zemi, dnes bude až 35 stupňů, a v neděli dokonce až 37 stupňů Celsia.

Zároveň bude i po příští čtyři týdny s velkou pravděpodobností stále sucho. „Až do konce července se očekává méně srážek, než obvykle v tomto období spadne. Deficit srážek, který je na území České republiky od začátku roku, se tak bude i nadále prohlubovat," sdělili meteorologové.

Sucho bude i navzdory bouřkám, které zřejmě zasáhnou Česko už dnes. Od dnešního odpoledne až do noci na pondělí se podle ČHMÚ objeví bouřky na území Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje. Přinesou i krupobití, přívalové deště a nárazy větru.

Podrobnou předpověď počasí čtěte zde.