Tuhý dnes mimo jiné odpovídal na dotaz poslanců, zda se zajímal o takzvané živé kauzy. Odpověděl, že nikoli. Komise podle jejího předsedy Pavla Blažka (ODS) prověřovala různé výroky Tuhého i dalších funkcionářů, mezi nimiž mohl být rozpor. Podobná byla situace také u Laubeho.

Ištvan dnes rovněž odpovídal na dotazy poslanců, mluvili také o některých sporných výrocích členů komise, které zaznamenal v médiích. Šéf olomouckých žalobců se vrátil k varovné textové zprávě o chystaném zásahu protikorupční policie v kauze zmanipulovaných zakázek na informační systémy, která měla odejít z okolí policejního prezidenta. Při vyšetřování komise se ale ukázalo, že zpráva z telefonu neodešla a naopak na něj přišla. Podle Ištvana šlo o chybu, kterou označil za trapnou. Zdůraznil však, že neměla vliv na vyšetřování případu.

Ištvan dnes také uvedl, že jeho kolegové ukončili prověřování Tuhého a Laubeho, které se týkalo sloučení protimafiánského a protikorupčního útvaru. Poznatky, které získali, podle informací ČTK předali žalobcům do Prahy. Právě k prověření okolností sloučení protimafiánského a protikorupčního útvaru vyšetřovací komise vznikla.

Před komisi dnes dorazila také pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která tam však nebyla jako svědek. S komisí debatovala o zproštění mlčenlivosti poslanců, aby je mohla vyslechnout Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Inspektoři chtějí od poslanců získat informace na základě jejich podnětu k vyšetření úniků některých informací do médií. O zproštění mlčenlivosti by podle sněmovních právníků měla hlasovat Sněmovna, což se stane pravděpodobně v lednu. Případné výslechy by přišly na řadu až po ukončení činnosti komise.