Delegáti sjezdu dali přednost šéfce plzeňské krajské organizace SPOZ Ditě Portové.

Prvním místopředsedou zvolili delegáti šéfa české pobočky ruského ropného gigantu Lukoil Martina Nejedlého. Dosud byl zástupcem předsedy pro ekonomiku a dostal 163 z možných 206 hlasů. Volilo ho tak o 13 delegátů více než nového předsedu strany Zdeňka Štengla.

Křeslo řadových zástupců šéfa strany obhájil místopředseda pro Moravu Radek Augustin. Novým místopředsedou se pak stal spolu s Portovou ještě volební manažer Vladimír Kruliš, který dostal jen o čtyři hlasy více než Schubert. Nejméně hlasů pak získal František Zeman ze středočeské organizace a šéfka plzeňské krajské organizace SPOZ Dita Portová.

Portová v nominačním projevu uvedla, že sjezdem by měla přestat „lidová veselice" po zvolení čestného předsedy SPOZ Miloše Zemana hlavou státu. „Dolů ze stromů, a to hned," řekla Portová. Zeman je podle ní příkladem toho, že zvítězí ten, kdo se nebojí. Z vedení strany vypadl místopředseda pro organizaci Josef Baxa, který už nekandidoval.

Žádné překvapení se neočekávalo ani při volbě předsedy republikové kontrolní komise strany. Tuto funkci obhajoval Martin Šulc s podporou Mynáře. Stejně jako Štengl a Nejedlý neměl protikandidáta.