Jen pár minut předtím, než divočák oknem do šatny v přízemí proskočil, se v ní nacházeli basketbalisté Slavoje Litoměřice, kteří se tam převlékali před zápasem. Deníku to řekl ředitel školy Milan Sluka.

„K události došlo kolem jedné hodiny odpoledne. Naštěstí se v šatně zrovna nikdo nenacházel. Hráči byli v hale. Prase se pohybovalo jen v prostoru šaten a přilehlých sprch. Strážníci, kteří divočáka celou dobu sledovali, prostor uzavřeli, aby se nemohlo dostat dál do budovy," řekl Milan Sluka s tím, že jediná škoda vznikla na skleněné výplni okna, kterým divočák skočil.

Co se stalo na silnicích v regionu: Vodík vyložil řidič cisterny jen několik chvil před nehodou

„Jelikož se jednalo o trojsklo, je předběžná škoda vyčíslená na zhruba osm až deset tisíc korun," poznamenal ředitel a dodal, že postřelené a zmatené prase pak zlikvidoval přivolaný myslivec.

KLIKATÁ CESTA MĚSTEM

Na pohyb divokého prasete byli litoměřičtí strážníci upozorněni státní policií. Šéf městské policie Ivan Králik uvedl, že strážníci začali okamžitě danou lokalitu prověřovat.

„Během několika dalších okamžiků začali oznamovatelé na tísňové lince 156 telefonicky upřesňovat, kde se divoké prase právě nachází," uvedl Králik a popsal, že divočák se nejprve ze Střeleckého ostrova vydal ulicí Jarošova do ulice Michalská.

Také se stalo: Místo do babyboxu pohodila dítě na poli u Štětí

Pak pokračoval do ulice Krajská, kde ho zachytil i kamerový systém. Ulicí Na Valech dále přeběhl do Jiráskových sadů a odtud pokračoval směrem k Základní škole U Stadionu.

„Divočák proběhl uzavřeným skleněným oknem do budovy ZŠ, kde se ho v šatnách strážníkům a policistům podařilo uzavřít. Strážníci a policisté z bezpečnostních důvodů uzavřeli okolí školy. Přivolaný myslivec kance zneškodnil. Naštěstí k žádnému zranění osob nedošlo, škoda vznikla na majetku základní školy," doplnil šéf strážníků.