Sobotní volební účast je tradičně oproti pátku nižší i v Praze. K urnám se dopoledne vydalo asi pět až deset procent voličů. Někteří volební komisaři odhadují, že letošní účast bude o několik procent nižší než před třemi lety. Například na Jižním Městě dosud odvolilo 55 až 61 procent voličů, v roce 2010 tam ale byla konečná účast 69 procent. V Praze 6 dosud odevzdalo svůj voličský lístek 55 procent voličů a v centru města 53 procent.

Na Vysočině a v Pardubickém kraji se kolem 10:30 účast pohybovala mezi 50 až 60 procenty, v Královéhradeckém, Plzeňském a Zlínském kraji přišla asi polovina voličů. Členové volebních komisí mají ale všude mnohem méně práce než v pátek. „Dnes přišlo za dvě hodiny jen pět lidí – tři na voličské průkazy a dva místní," řekla Anna Šmítková z volební komise v Modravě na Klatovsku.

V Karlovarském kraji po nadějném pátku, kdy do volebních místností chodilo více voličů než obvykle, dnes ráno zájem opadl. V Karlových Varech udávají volební komisaři účast okolo 35 až 45 procent. Ve středních Čechách volební účast většinou přesahuje 50 procent. Mělník a Nymburk hlásí 55 procent, Benešov 53, Příbram 52, Kolín 50 a Kutná Hora 49 procent. „Účast je určitě vyšší než při prezidentských volbách," míní vedoucí oddělení vnitřní správy benešovské radnice Lenka Votrubová.

Na nejlidnatějším českobudějovickém sídlišti Máj dopoledne odvolilo zhruba 40 procent lidí. Účast je dnes podle členů okrskové komise nižší než v pátek, ale lidé chodí průběžně. V šumavské Kvildě na Prachaticku přišlo před polednem 67 procent voličů. Místní obyvatelé mírně vedou nad chalupáři a turisty 70 ku 56. Členové komise optimisticky věří, že do 14:00, kdy volby končí, překročí účast zase sedmdesátiprocentní hranici jako v předchozích parlamentních volbách. Na základní školu v ústecké čtvrti Střekov přišlo volit už mezi 60 a 70 procenty voličů.

Podle pracovníků volebních komisí v Olomouckém kraji je účast lepší než v roce 2010. „V pátek jsme dosáhli 36 procent, dnes se už účast vyhoupla přes 40 procent, proti posledním volbám je to zlepšení. Dnešní ráno bylo ještě ospalé, ale už to začalo. Jak lidé jezdí z nákupů, účast se zvýšila," řekl ČTK předseda volební komise na Slovanském gymnáziu v Olomouci.

Na jižní Moravě se volební účast k dnešním 10:00 pohybovala těsně pod 48 procenty. Nejvyšší je zatím v Brně, kde překročila 52 procent. V Českém Těšíně přišly zatím odvolit zhruba dvě pětiny lidí

V roce 2010 přišlo o složení Sněmovny rozhodnout 62,6 procenta voličů z 8,4 milionu voličů, o čtyři roky dříve to bylo 64 procent. V roce 2002 ale hlasovalo jen 58 procent voličů.