Obě zpěvačky v muzikálu alternovaly roli matky. Podle časopisu Vondráčková řekla, že Zagorové účast na premiéře „přenechala". Navíc ji prý po představení chytila za ruku a umožnila fotografům pořídit snímky ještě před tím, než se Zagorová mohla po náročném představení upravit.

Časopis chování Vondráčkové prezentoval jako podraz na kolegyni. Podle zpěvačky však jde o umělou kauzu a text ve spojení s bombastickou formou porušuje právo na ochranu osobnosti. V žalobě požadovala omluvu a odškodnění 250.000 korun.

Případem se detailně zabýval Městský soud v Praze, podle kterého článek není zásahem do osobnostních práv, ale pouhou novinářskou kritikou chování Vondráčkové, která měla reálný základ. Podle soudu týdeník sice vytvořil dvoustránkový článek o relativních maličkostech, ale nesklouzl k vulgaritě. Nárok na odškodnění prý tedy nevzniknul.

Vrchní soud chyboval

Poté do sporu zasáhl Vrchní soud v Praze, který rozsudek změnil a přiznal Vondráčkové omluvu a odškodnění 100.000 korun. Článek podle odvolací instance vydává dojmy za fakta a sleduje pomlouvačný cíl. Časopis prý překročil mez slušnosti a článek zasahuje do práva na ochranu osobní cti a profesní způsobilosti.

Podle Nejvyššího soudu ale vrchní soud chyboval. „Aniž by provedl či zopakoval jediný důkaz v rámci odvolacího řízení, přijal skutkový závěr odlišný od soudu prvního stupně," rozhodl Nejvyšší soud. Nyní musejí pražští soudci buď zopakovat některé důkazy, například výslechy svědků, nebo důkladněji vysvětlit, proč je interpretují jinak než soud prvního stupně.

Vondráčková a její manžel a manažer Martin Michal se na českou justici obracejí velmi často. Vedli zejména řadu sporů na ochranu osobnosti s bulvárním tiskem. Uspěli jen v některých případech.