VTEŘINY DNE SPUSTÍTE ZDE:

Zdroj: Redakce

Zhruba třetina praktických, dětských a ambulantních lékařů dnes na protest zavřela své ordinace. Ke stávce se připojila také asi šestina lékáren. Spojuje je jediné: touha mít víc peněz a méně byrokracie. Pacienti se naštěstí mohli jít projít do příjemně teplého podzimního počasí. Už pátým dnem láme rekordy, v Čechách výsledný dojem trochu kazila inverze.

Dva bývalí ministři Ficovy vlády se brzy budou moci procházet jen po vězeňském dvorku. Soud je totiž uznal vinnými v kauze machinací s třímiliardovou veřejnou zakázkou a poslal na 12, resp. 9 let za mříže. Švýcarské zadržení bývalého komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa politikovi údajně nijak nepřitížilo. Rozhodně ho nezabilo, myslí si policie, proto případ odložila. Nigerijská policie je naopak přesvědčena, že čtveřici Britů, kterou dosud neznámí ozbrojenci unesli, je v ohrožení života. Proto se je snaží zachránit.

V hypotékách dochází k nenápadnému zlomu. Zatímco průměrná úroková míra začala drobně růst, stejně mírně poklesl celkový objem poskytnutých půjček.

Vteřiny dne
Vteřiny dne. Rychlý přehled pro ty, kteří nemají čas číst