V sobotu večer to vypukne! Ostrý souboj mezi Pardubicemi a Hradcem Králové je tady! V pardubické ČEZ Areně začíná v 19.30 hodin, přímý přenos na prvním programu České televize startuje o půl hodiny později.

„Jde o zábavný pořad Výzva. Ten vychází ze specifik každého města, osobností, které tu žijí nebo odtud pocházejí,“ říká scénář tohoto programu.
„Soutěžit se bude v disciplínách, které jsou oběma městům blízké,“ uvádí šéfdramaturg Centra zábavné tvorby České televize Aleš Ulm.

Pardubické barvy budou hájit moderátorka televizních Událostí Jolana Voldánová, herec Martin Dejdar, účastnice Velké pardubické Martina Růžičková, plochodrážní jezdec Lukáš Dryml, pardubický hokejista Petr Sýkora či generální manažer české hokejové reprezentace a pardubických hokejistů Zbyněk Kusý. Patronem družstva bude Vladimír Martinec. Kdo se bude snažit za Hradec Králové?

Bývalý hokejista Martin Hosták, vysloužilí fotbalisté Pavel Černý a Václav Němeček, herec a kuchař Ivan Vodochodský, zpěvačka Věra Martinová a automobilový závodník Josef Král. Patronem týmu bude fotbalový trenér a současně hradecký zastupitel Ladislav Škorpil.

Kdo také zazpívá?

Hudebními hosty budou Helena Vondráčková, Tereza Kerndlová, skupina Chinaski a Jaroslav Svěcený. Z Německa přijede duo Milk & Honey.
Výzvou budou jako obvykle provázet herečka Mahulena Bočanová a sportovní komentátor Jaromír Bosák.

V zábavném pořadu České televize vystoupí řada známých tváří z našeho regionu


Kdo je lepší? Pardubice nebo Hradec? Uvidí se v sobotu v zábavném pořadu Výzva, který začne v 19.30 hodin v pardubické ČEZ Areně. Přímý přenos České televize pak startuje o půl hodiny později.

Jednou z hvězd domácího týmu bude i moderátorka televizních Událostí Jolana Voldánová. „V Pardubicích jsem se narodila, vyrostla tady a i když si myslím, že jsem pardubickou patriotkou, je můj vztah k Hradci kladný,“ konstatovala držitelka ceny TýTý, která se v domácím družstvu potká i s plochodrážním jezdcem Lukášem Drymlem.

Na spravení zubů

„Hradec vnímám jako každé jiné město v České republice, i když o rivalitě mezi Pardubicemi a ,Mechovem’ vím. Osobně tam jezdím ve chvíli, kdy potřebuji spravit rozbité zuby,“ podotkl s úsměvem na rtech Lukáš Dryml. „Jsem však Pardubák a své město budu rád reprezentovat,“ prozradil plochodrážní jezdec.

„Můj vztah k Hradci je přátelský, ale pro dnešek se musí změnit. Výzvu beru především jako zábavu pro diváky se silným charitativním podtextem. Všichni se budou snažit hlavně o to, aby se vybralo co nejvíce peněz,“ řekl generální manažer české hokejové reprezentace a pardubických hokejistů Zbyněk Kusý.

Kam jde výtěžek?

Patronem domácích bude Vladimír Martinec. „K Hradci Králové žádný velký vztah nemám, ale nevadí mi,“ podotkla hokejová legenda.

Známé osobnosti se utkají v těchto disciplínách: Hokej-fotbal, Dálkovém letu Jana Kašpara, Zlaté přilbě, Perníkovém bludišti, Primátorkách a Velké pardubické.

Do přímého přenosu se mohou zapojit též televizní diváci a vyjádřit své sympatie jednomu z obou měst odesláním dárcovské SMS zprávy. Tím pomohou dobré věci.

Výtěžek poputuje v případě Pardubic do SKP–Centra a jeho Domu Simeon na instalaci komunikačního systému mezi pacientem a sestrou, v případě Hradce Králové ve prospěch Oblastní charity na zakoupení auta pro terénní pečovatelskou službu pro seniory.