V tříletém programu vyzdvihl ředitel zejména kurz poskytování neodkladné první pomoci, licencovaný americkou chirurgickou společností, konferenci o neurorehabilitaci a vzdělávací sympozium plastické, rekonstrukční a estetické chirurgie, na níž sdělil své zkušenosti s transplantacemi lidských tváří chirurg českého původu žijící v USA Bohdan Pomahač.

S velkým zájmem lékařů se podle Pavelky setkaly také e-learningové kurzy zaměřené na práci praktických lékařů a na některá konkrétní témata, jako rakovina tlustého střeva či tropická a cestovní medicína.

Mezi nelékařskými pracovníky byl podle Pavelky největší zájem o kurz legislativy pro manažery, ošetřovatelské péče o děti na umělé ledvině a o prevenci přenosu HIV infekce z matky na plod.

„Již nyní je zřejmé, že počet úspěšných absolventů vzdělávacích akcí převýšil plánovaná čísla, a to se značnou finanční úsporou. Z finančních zdrojů jsme vyčerpali 512 miliónů oproti původně plánovaným 722 miliónům. I přesto se podařilo proškolit téměř dvojnásobek zdravotníků, než se plánovalo. Kurzy úspěšně absolvovalo 13.800 lékařů a 37.700 nelékařů," shrnul ředitel pořádajícího IPVZ Pavelka.