„Zdravotníci zasahovali v Lednici u případu úmrtí muže a ošetřovali ženu, kterou převezli do nemocnice,“ sdělila pouze mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Barbora Zuchová. „Kvůli probíhajícímu policejnímu šetření nemohu říct více,“ dodala.

„Napadená žena utrpělá vážná bodnořezná poranění, se kterými byla převezena do nemocnice. Její přítel zraněním podlehl. Policisté případ vyšetřují jako trestný čin vraždy,“ řekla k tragédii krajská policejní mluvčí Jana Šípková.

Policisté z činu podezřívají mladistvého muže, který měl podle všeho přijít do bytu a řešit osobní vztahy. Kriminalisté proto včera zahájili trestní stíhání mladíka s podáním návrhu na jeho vzetí do vazby. Vrahovi hrozí až patnáctileté vězení. Pokud se však potvrdí, že vraždil mladík, odseděl by si za mřížemi polovinu.

Okolnosti tragické události se v obci během pátku šířily rychlostí blesku. Břeclavskému deníku se podařilo zjistit, že vrahem je podle všeho nenápadný mladík z nedalekého Hlohovce. „Je to něco otřesného. Byl to vždycky moc hodný kluk,“ řekla žena, která si nepřála zveřejnit své jméno.

Lednický starosta Libor Kabát se o události dozvěděl až od novinářů. „To je pro mě nová informace. Ráno o ničem nevěděl ani náš policista. Odcházel v ve čtvrtek v osmnáct hodin a přes noc tady nebyl,“ uvedl.

Ani lidé z okolí nevěděli o události mnoho. „Každý říká něco jiného. Jsou to desítky verzí. Někdo říkal, že měl být ten dotyčný zastřelený, jiní zase říkají, že měl posekaný celý obličej. Mluví se i o tom, že ho někdo hodil do bazénu, kde není voda,“ popsala prodavačka v lednickém obchodě.

K neštěstí došlo v patrovém bytovém domě na kraji Lednice. Oslovená žena z vedlejšího domu se nechtěla k události vyjadřovat. Ukázala jen, kde se vražda stala a dodala. „My jsme nikdo nic neslyšeli.“

Asi sedmiletá dívenka, která pobíhala poblíž, prozradila, že její mamince bylo nad ránem divné, proč nedošli na pomoc sousedi. „Byla vzhůru. Přijela v noci z práce a slyšela tam řev,“ řekla dívenka. Jedním ze svědků byla i její babička, která si kolem půlnoci ještě četla. „Asi kolem půlnoci tam byl pořádný rambajz. Nadávali si,“ líčila důchodkyně. Někdo podle ní křičel: „Co tam po tmě děláš, ty hajzle!“

„Pak jsem je slyšela hulákat ještě jednou. To bylo později,“ dodala stará žena, podle níž se jedná o klidnou část obce, kde jsou podobné noční výjevy velkou výjimkou. „Nikdo tady není agresivní. A že takto v noci řval? To vůbec,“ poukázala žena, která si přála zůstat v anonymitě.

O mladíkovi z Hlohovce, který měl vraždit, prý slyšela už v minulosti. „To už je několik let. Tehdy měl tuším ještě s někým svázat jakousi holku,“ zavzpomínala důchodkyně.