Lyžaře musel pojmout Svatý Petr a další sjezdovky," řekl Jiří Beran ze Skiareálu Špindlerův Mlýn. 

Přes často zataženou oblohu a větrné počasí si ale cestu do Krkonoš i Orlických hor o víkendu našly tisíce lyžařů. Na svazích leží v průměru asi jedenapůlmetrová sněhová pokrývka pokrytá několika centimetry čerstvého sněhu. Stěžovat na nezájem lyžařů si většinou nemohou ani v Jizerských horách, Krušných horách, Jeseníkách a na Šumavě. V nižších polohách ale obleva provozovatele středisek nepotěšila. U některých sjezdovek na Vysočině se koncem týdne kvůli oteplení zastavily vleky. Také návštěvnost středočeských lyžařských areálů o víkendu negativně ovlivnilo počasí. 

Nejlepší víkend zimy

Na horách byla situace o poznání lepší. V Libereckém kraji začaly jarní prázdniny a hlavně areály v Jizerských horách hlásí jeden z nejlepších víkendů zimy. Střediska byla plná, parkoviště praskala ve švech. Řekl to Pavel Bažant ze společnosti Ski Bižu, která provozuje největší střediska na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a v Bedřichově. 

Také krušnohorské skiareály včetně běžeckých tras byly o víkendu díky krásnému počasí i sněhu hodně zaplněné. Na Božím Daru bylo až 130 centimetrů sněhu, na Klínovci až 190 cm. Ráno začalo opět sněžit a nově připadlo tak pět až deset centimetrů, řekla Alena Řehořová z božídarského infocentra. Návštěvnost zimních středisek v Ústeckém kraji ale poznamenalo o víkendu nepříznivé počasí. 

Šumava a Jeseníky

Mnoho lyžařů o víkendu eviduje Šumava. V její západočeské části tráví prázdniny lidé z Plzeňského kraje, zvýšil se tak počet sjezdařů ve většině areálů. Čekací fronty u vleků jsou zpravidla jen do pěti minut. I nejznámější jihočeské sjezdovky měly o víkendu přes oblevu dobrou návštěvnost. Ve Skiareálu Lipno se vystřídalo asi 5000 lyžařů a na Zadově v sobotu lyžovalo kolem 1000 lidí, řekli provozovatelé těchto areálů. 

Také v Jeseníkách zaplnili o víkendu mnohá střediska lyžaři. Někde měli dokonce problém zaparkovat. Nejvyšší moravskoslezské hory nabízejí přes oteplení ideální sněhové podmínky. Na sjezdovkách leží i dva metry sněhu. Svahy plné lyžařů byly o víkendu například ve středisku na Červenohorském sedle. "Bohužel parkovací místa nás limitují. S lyžováním ale lidé byli určitě spokojeni, oteplení se nás vzhledem k naší poloze nedotklo," řekl Jiří Hanák ze Ski klubu Šumperk. 

Lyžařská střediska v Beskydech zaznamenala o víkendu střední až menší návštěvnost. Podmínky pro sportování přitom byly dobré. V provozu byla všechna střediska.