Policie nalezla v budově několik zbraní, které podle ní pocházejí ze 70. a 80. let minulého století a nebyly použité při dosud neobjasněných trestných činech. Výbuch trezoru na Nový rok zabil palestinského velvyslance Džamála Muhammada Džamála.

Zaorálek uvedl, že podle vyjádření palestinské strany dostali Palestinci tyto zbraně jako dar v letech 1988 a 1989 od tehdejšího socialistického vedení ČSSR. „S výjimkou jedné pistole, která tedy měla být naopak určena jako dar pro socialistické představitele, který už nestihl být předán do listopadu 1989. Takže je tam jedna pistole, která tedy není vyrobena českými podniky a která měla být naopak předána jako dar československým představitelům, ta už tedy předána nebyla, zbytek jsou tedy zbraně československé výroby," řekl Zaorálek.

Palestinská strana se podle Zaorálkových informací ještě před rokem 1989 ptala československých úřadů, zda má tyto zbraně nahlásit. „Údajně tehdy ještě socialistickými představiteli byli ujištěni, že to třeba není, pouze by bylo vhodné, kdyby ty zbraně nenosili někam ven a podobně," dodal.

Zaorálek také prohlásil, že z politického hlediska považuje celou situaci za uzavřenou, pokud nedostane jiné informace, které by jeho dosavadní postoj zpochybňovaly.