„Rozhodl jsem se plně využít šedesátidenní lhůty z důvodu, že podle mého názoru, úspěšná volební kampaň má mít své jádro v takzvané kontaktní kampani, to znamená setkávání se voličů s kandidáty různých politických stran a zkracovat tuto dobu rozhodně nemíním," napsal Zeman na facebooku.

„Rád bych touto cestou požádal občany této země, aby se ve volbách rozhodovali nejen dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale především na základě programu jednotlivých stran a nikoliv na základě populistických výkřiků, které budou den po volbách zapomenuty," uvedl Zeman.

Na kontaktní kampaň

Místopředseda zemanovců Vladimír Kruliš tento týden řekl, že strana chce vsadit zejména na kontaktní kampaň. Pouze malá část z dvacetimili­onového rozpočtu na předvolební propagaci má plynout do tisku billboardů.

Zeman zahájí na začátku září vlastní cesty po regionech. Jako první navštíví Zlínský kraj, který je považován jednu z bašt SPOZ. Prezident nedávno řekl, že se přímo do kampaně zemanovců nezapojí. Zdůraznil ale, že straně dá svůj hlas v předčasných volbách. Chce jí tak mimo jiné vrátit podporu, kterou se mu od SPOZ dostalo v prezidentské kampani.

Hlava státu dnes podepsala rozpuštění Sněmovny. Dolní komora Parlamentu tak v dosavadním složení končí. Zeman zároveň vyhlásil datum konání voleb na poslední říjnový víkend. Občané půjdou k urnám v pátek 25. a v sobotu 26. října.