Zdrcená odešla z klatovské radnice dívka z Klatovska, která tam měla prožít svůj den D. Při svatebním obřadu čekala od svého snoubence z Moravy sladké ano, které jim změní život, ale místo toho slyšela dvakrát ne. A bylo po svatbě. Takový konec svatby sice bývá k vidění v televizních komediích, ale v reálném životě je zcela výjimečný.

„Svědek ženicha i známí nevěsty se ho poté snažili ještě přemlouvat, ale nebylo to nic platné. Řekl ne a odešel. Nevěsta se z toho psychicky zhroutila," popsal Deníku dění jeden z přímých účastníků svatby, která se odehrála před dvěma týdny.

Podle jeho slov už byl zvláštní i příjezd ženicha. „Nejel až k radnici, jako přijíždí všichni svatebčané, ale zaparkoval dole na parkovišti. Nepřijel s ním ani nikdo z rodiny, měl tady jen svědka," řekl účastník a dodal, že do doby, než ženich řekl ne, šlo o běžnou svatbu.

To potvrdil i sám oddávající, kterým byl starosta Klatov Rudolf Salvetr. „Po celou dobu tomu nic nenasvědčovalo. Nikdy se mi nic takového nestalo, šlo o naprostou ojedinělost. Obřad je jednoznačně daný, jak má vše proběhnout, a tak se i stalo. Bohužel obřad rozhodnutím pana ženicha nebyl dotažen do konce," okomentoval situaci starosta, který svou otázku, zda si ženich bere mladou ženu za manželku, zopakoval dvakrát a pokaždé zazněla záporná odpověď.

Vniveč tak nejspíše přišla celá svatba včetně zaplacené hostiny.

S podobnou situací se nikdy nesetkali ani v Sušici. „Mluvila jsem i s bývalou matrikářkou, která zde byla přede mnou, a ta říkala, že ani za jejího působení se v Sušici nic takového nestalo. Nikdy to nikdo nenechal zajít tak daleko, že by řekl ne u obřadu. Někdy snoubenci odřekli svatbu dva tři týdny před svatbou, ale k takové krajnosti jako v Klatovech nikdy nedošlo," řekla matrikářka sušické radnice Alice Primasová.