VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Polévka z jarních bylinek

recept zaslala Alena Schröterová, Plzeň 

15.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Ingredience: 1 hrst kopřiv, jahodových listů a natě z petržele,10 gtuku,10 ghladké mouky,1 dlmléka, sůl, voda,12 ghousky, kousek bujonové kostky

 

Postup: jarní bylinky opereme a hrubě nasekáme z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme 10 minut. Přidáme bylinky, bujonovou kostku a vaříme 3 minuty. Polévku zalijeme mlékem, okořeníme podle chuti Vegetou, kari, mletým pepřem, mletým novým kořením. Necháme přejít varem a na talířích posypeme porce polévky kostičkami z housky, opraženými na sucho na teflonové pánvi.

Autor: Kristýna Bürgerová

15.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
4

Oslavy, nebo poslední bitva? Čeští poslanci věří, že EU chytí druhý dech

Stanislav Šulc.
1 13

Komentář Stanislava Šulce: Babiš nás zklamal. Je čas jít dál

Experti: připlácení na péči vylepší zdraví i rozpočet státu

Čeští pacienti jsou rekordmany ve zdravotní turistice. Ke svému lékaři zajdou i dvanáctkrát za rok. Přitom Skandinávcům to stačí jen třikrát a rakouským sousedům sedmkrát. Česko to stojí zbytečných dvacet miliard korun navíc.

Zlatý Ámos Lukáš Lis: Nechtěl jsem být učitelem, ale neměnil bych

/VIDEO/ Nový držitel titulu Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele Lukáš Lis ze základní školy Soběslav původně nechtěl být učitelem, ale svou práci by už neměnil. Učitel by podle něj neměl být jen oblíbený, ale také dobrý. Svůj úspěch přičítá kombinaci přísnosti a přátelského přístupu k dětem.

EET, vysoké nájmy a další problémy: Hospody bez personálu a hostů zavírají

S láskou uvařené jídlo, usměvavá obsluha a salonky pro rodinné oslavy či srazy spolužáků. Tak fungovala moravskokrumlovská restaurace Marie, která nedávno skončila svůj provoz. V centru městečka tak chybí místo, kde by se místní lidé či turisté mohli dobře najíst.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů, pořízené během uplynulého týdne.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies