VYBERTE SI REGION

Velikonoční šlehačkový dort

recept zaslala Naděžda Reiserová, Plzeň

15.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Ingredience:

3dcl mléka

1dcl rumu

2 balíčky dlouhých piškotů

2 dcl mléka

vanilkový cukr, 2 žloutky

4dkg cukru krystal

2 lžíce želatiny

1/2 l smetany ke šlehání

50dkg nějakého ovocného kompotu

 

Postup:

Mléko s rumem dáme do misky a namᚨčíme v něm piškoty, ktreými vyložíme dno a boky dortové formy. Potom v hrnci rozšleháme mléko s vanil. i krystal. cukrem, žloutky a ve veodě před tím nabobtnalou želatinou, kterou za stálého mícháníRozehřejeme. Ještě vlahou směs promícháme zlehka vyšlehanou smetanou. Tuto šlehačkovou směs nalijeme na piškoty v dortové formě a necháme v chaldničce zruhnout. Dort ozdobíéme ovovce z kompotu (ebo přírodním)

 

Autor: Kristýna Bürgerová

15.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
AKTUALIZOVÁNO
56

Senát schválil zákaz kouření v restauracích. Zbývá podpis prezidenta

Ilustrační foto.

Šok. Brazilská policie našla spálené tělo zpěvačky hitu Lambada

AKTUALIZOVÁNO

Podívejte se na pustý stadion před zbouráním. Nástupce je ve hvězdách

Nadšený řev fanoušků vítězného týmu se rozléhal brněnským zimním stadionem za Lužánkami, když domácí hokejisté Rudé hvězdy, dnešní Komety, poprvé doma před Brňany přebírali mistrovský titul. Tehdy se psal rok 1957 a stadion měl za sebou deset let fungování a před sebou ještě mnoho radosti i smutků fanoušků brněnských hokejistů. Nyní, sedmdesát let od slavnostního otevření stadionu, už na něj odkazuje jen název zastávky hromadné dopravy. Slibovaná nová aréna je v nedohlednu.

Miliardové dostihy. Real už není nejbohatším klubem. Kdo ho zastínil?

Vlastní nejlepšího fotbalistu světa Cristiana Ronalda, vyhrál milionářskou Ligu mistrů, přesto byl Real Madrid sesazen z trůnu. Alespoň co se týče příjmů. Nejbohatším fotbalovým klubem se stal za minulou sezonu podle žebříku společnosti Deloitte Manchester United.

Lavina na italský hotel spadla, když už hosté měli sbaleno

Řím - Hosté italského hotelu Rigopiano měli v okamžiku pádu ničivé laviny sbalené kufry a budovu na úpatí pohoří Gran Sasso se chystali opustit. Museli ale počkat, dokud sněžný pluh neodstraní sníh, který zablokoval přístupovou cestu. Italskému listu La Repubblica to dnes řekl Quintino Marcella, přítel a zaměstnavatel jednoho ze dvou přeživších, kuchaře Giampiera Pareteho, který byl v hotelu s rodinou na dovolené.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies