VYBERTE SI REGION

Velikonoční věnec II.

recept zaslala Renata Fischerová, Dasnice

13.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Ingredience:

400g hladké mouky,25g droždí,3lžíce cukru,špetka soli,4 lžíce rozehřátého tuku,1 žloutek,citronová kůra,asi 1/8l mléka,tuk na formu.
Náplň:100g hrubě nakrájených ořechů,50g hrozinek,1 lžíce kakaa,3lžíce cukru,2lžíce rumu,
Poleva:100g cukr moučka,2lžíce citronové šťávy,voda

Postup:

Rozdrobené droždí,lžíci cukru,mouky a trochu vlažného mléka rozetřeme v hrnečku a necháme na teplém místě vykynout.Do mísy prosijeme mouku,přidáme kvásek,rozehřátý vlahý tuk,citronovou kůru,žloutek,sůl,zbytek cukru a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto.Posypeme moukou a přikryté utěrkou necháme vykynout.Potom těsto přendáme na vál,rozválíme na plát,potřeme náplní,stočíme,vložíme do tukem vytřené věncové formy,nůžkami nastříháme povrch na dílky a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.Prochladlý věnec přendáme na mísu,pokapeme polevou a můžeme ozdobit barevnými,cukrovými vajíčky

Náplň:oprané rozinky polijeme rumem a necháme chvíli stát.Pak přidáme cukr,ořechy,prosáté kakao a promícháme
Poleva:prosátý cukr a citronovou šťávu zakápneme horkou vodou a utřeme,až je poleva hustá a lesklá a houstneJe-li poleva příliš hustá,přidáme ještě trochu cukru nebo citronovou šťávu.

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Starosta Příbrami: Krampuslauf? Žádná akce nevyvolala tolik diskuzí

Příbram - Žádná společenská akce v historii Příbrami nevyvolala tolik diskuzí, a to před jejím konáním, i po jejím skončení. Ať už si lidé o ní myslí cokoli, byla bezesporu vyvrcholením letošních oslav 800. výročí založení města. Jaké je ohlédnutí starosty Příbrami Jindřicha Vařeky po Krampuslaufu?

Brusel schválil Česku miliardy na velké infrastrukturní projekty

Brusel - Tři velké projekty obnovy české silniční a železniční sítě v celkové hodnotě 161 milionů eur (asi 4,35 miliardy Kč) z evropských fondů schválila Evropská komise, která to dnes uvedla v tiskové zprávě.

EET padá na zákazníky, restaurace zdražují

Berounsko - V jaké míře zasahuje nová povinnost elektronické evidence tržeb hospodským do provozu restaurací? Je jim na obtíž, nebo se s ní po sedmi dnech už sžili? Na Berounsku převažují zastánci prvního názoru.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies